Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Limit Yang W Ekwipunku .. !

3rr0xxxxxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,witam ! witam !

Jak wiecie ostatnimi czasy wszystko chcą znieść limit yang ''2kkk'' w ekwipunku .

Bawiłem się trochę i clientem i 'game' i wywnioskowałem że z tym limitem to jest tak .:

Jesli mamy w ekwipunku więcej niż 2kkk to w pliku Game przechodzi na Minus[-]\ np.:

mamy 1.999.999.999 i sprzedamy jakiś item za np 24 yang to pliki serwerowe odczytują to pod minus

czyli z kwoty u góry będzie to gdzieś -25 yang . [Albo -0.000.000.025] . Teraz sprawa clienta .:

CLient nie pokazuje nam tego minusu a zamiast tego (powyżej 2kkk) kwota ta wynosi 0 'yang'.

Wypowiadajcie się co o tym myślicie .. wkrótce Podobno PL ma wprowadzić /z deczka znieść ten limit yang

'przez nadchodzące cenny'

Opublikowano

Czekam na to aby GF zwiększył limit. Dało by się tak pobawić żeby pozmieniać limit na priv servie?

Opublikowano

@UP

jeżeli limit jest po stronie serwera, w co wątpie, to uda się to wyciągnąć, ale jeżeli będzie to coś w serverfiles, to będzie ciężko ^^

Opublikowano

nie ma 2kkk i nie będzie nigdy, kod metina tego nie obsługuje i żaden inny

Myślisz, że GF nie da rady wprowadzić większej ilości Yang? ;)

Wydaje mi się, że w najbliższej przyszłości wprowadzą limit yang na większy.

stona14.png

91832194447130589600.gif

http://www.mpcforum.pl/topic/375965-downloadanti-recoil-v11/

Opublikowano

Kamer, są gry Gameforge`u, które mają limit większy niż 2kkk i wydaje mi się, że jest to możliwe do wprowadzenia, aczkolwiek do skopiowania bardzo trudne ;/

Ps. Zresztą, czego Ci Niemcy nie wymyślą? A jak Niemcy nie wymyślą, to Chińczycy wymyślą i sprzedadzą Niemcom ;>

Opublikowano

Kamer, są gry Gameforge`u, które mają limit większy niż 2kkk i wydaje mi się, że jest to możliwe do wprowadzenia, aczkolwiek do skopiowania bardzo trudne ;/

Ps. Zresztą, czego Ci Niemcy nie wymyślą? A jak Niemcy nie wymyślą, to Chińczycy wymyślą i sprzedadzą Niemcom ;>

Nie porównuj Metina do np 4Sotry bo te gry mają inne silnki i pisane są w innych językach.

Opublikowano

Dzisiaj bawiłem się w plikach i zrobiłem ze strony clienta/jak i files..serWerFil3s ''faktyczna;; liczbe yang tylko c cos takjakby mi blokuje all a mianowicie ze jak masz naprzykład w eq 1.999.999.900 i sprzedasz item powiecmy za 200yang to pojawia się liczba 1.999.999.800 czyli to tak jakby wszystko miescilo sie w liczbie 2kkk[po zaokragleniu] i zamiast isc powyzej to ta sumka sie odbija ..

Opublikowano

wprowadza na wieszy bo boty maja za malo do zarobku;l]

jak Ci pomogłem daj minusa <-> gdyż mi to obojętne ale lubie czerwony kolor;]

gdyby moderator widział że pomogłem jakoś graczowi, proszę usuń te kilka % statusu ostrzeżeń gdyż jak nie chcący napisze niepotrzebnego posta choć się staram już tego nie robić bardzo przepraszam.

"to przygnębiające uczucie gdy po długim czasie wracasz z wysokim lv, profesjonalnym eq, na najlepszy spot w m2 gdzie "dawniej" ciężko było znaleść wolne miejsce a tutaj pusto i wszyscy o tym miejscu zapomnieli mimo tego że dawało ono najwięcej zabawy:( "

kliknij tutaj a dowiesz się wszystko o privach

Opublikowano

azpr... ''limit'' w metinie to taki jakby limit ktory miesci się w navicacie czyli 217... i jakos tak dalej ..

Opublikowano

azpr... ''limit'' w metinie to taki jakby limit ktory miesci się w navicacie czyli 217... i jakos tak dalej ..

Ten cały limit w navicacie to nic innego jak limit int'a - typu danych. 214748364, abstrahując od konieczności modyfikacji kodu gry - zawsze jest bigint mieszczący o wiele więcej.

Opublikowano

Wlasnie o to XaviMi mi chodzilo ..

Powiem tak .. jesli woriwadzą LiMiT na Plu .. i będę miał gotowy client to

myslę że jakos bym dałvradę zwiekszycc

EDIT :

Jest problem ,zdjąlem limit yang w game i wszystko sie rozsypalo ;/

na pieskach 255 mozna wbic (za grupkę) nie idzie komendami wbic lv .. gm nie ma komend ; o

nie widac itemow ( są ale tak jakby nie istnialy) .. ale cel osiagniety...

999.999.999.999 zrobiłem : D w clientcie zrobilem ..i widac ale jak cos kupisz/sprzedasz to od razu

buguje sie i i 0 yang ;/

Opublikowano

limit yang? fajnie, boty teraz beda mogly zamias 999 999 999yang beda mogly 1.999 999 999 ;] tak! i wy narzekacie ze nie na serwach duzo botow!!!!!!!!!!

gdyby moderator widział że pomogłem jakoś graczowi, proszę usuń te kilka % statusu ostrzeżeń gdyż jak nie chcący napisze niepotrzebnego posta choć się staram już tego nie robić bardzo przepraszam.

"to przygnębiające uczucie gdy po długim czasie wracasz z wysokim lv, profesjonalnym eq, na najlepszy spot w m2 gdzie "dawniej" ciężko było znaleść wolne miejsce a tutaj pusto i wszyscy o tym miejscu zapomnieli mimo tego że dawało ono najwięcej zabawy:( "

Opublikowano

I tak za jakiś rok może będą myśleli do co zmiany tego ale lawo nie będzie wiec trzeba czekać

lechsyg_hhqqnsr.jpg

• Daj Plusika add.png a zrobie to samo ;]
  • Zapraszam na Serwer ElandosMT2 !
  • userbarcopy.png

Opublikowano

Te wasze 999.999.999.999 yang. Śmieszne, yangi są w kodzie, którego maksymalna wartość liczbowa wynosi: 2,147,483,648. Więc chu*a zniosą. Jest to największa wartość jaką widziałem w grach, Metin2 nie jest jedyny, choćby THAW (Tony Hawk's American Wasteland), pozdrowienia KaMeR, będziesz jeszcze w ogóle grał w THAW? :)

Opublikowano

i tak ten drop jest taki ze plakac sie chce o kant dupy rozbic itp. nie da rady podniesc wyzej limitu.

zbyt duża sygna

Opublikowano

Dobra...

Zmieniłem typ danych w MySQL kolumny gold na biginta o którym wspomniał Xavi i nic dalej się buguje :|.

Czyli siedzi w czymś jeszcze

GG:5542533

Bez jakichkolwiek danych,proszę nie pisać w sprawie pomocy...

Opublikowano

na privach owszem ale na jakiego chuja wam wiecej yang na PL? dla botow? dlazarobkow? a moze po to by nigdy nie bylo was stac na kupienie miecza?

Opublikowano

Teraz masakra na PL-u żeby BOGA +9 nawet z KD +3 stała 1kkk?

Aura +25kk?

JBC ALLEGRO !!!

Mogliby zmniejszyc limit do 1kkk a nie zwiększać to pogorszy ceny na PL-u

CHADA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...